Viralliset Pantoneviuhkat

Pantone on graafisen alan globaali standardi. Sitä käytetään apuna määritettäessä värejä sekä kommunikoinnissa. Jotta molempien osapuolien käsitys väristä on varmasti sama, apuna käytetään Pantoneviuhkaan. Sen vuoksi tämä eri värisävyt sisältävä viuhka onkin yksi tärkeimmistä apuvälineistä kaikille graafisella alalla työskenteleville.

Viuhkat joka tarpeeseen

Pantonväreistä käytetään myös lyhennettä PMS eli Pantone Matching System. Sen avulla graafisen teollisuuden käyttämät värisävyt on saatu standardoitua. Pantoneviuhkan avulla voit määrittää värit, valita ne ja verrata niitä suunnitteluvaiheesta aina valmiiseen tuotteeseen. Viuhkan avulla saadaan takuu, että värin sävy säilyy täsmälleen samanlaisena jokaisessa prosessin vaiheessa.

Pantonella on myös tarjota Fashion and Home eli F&H-systeemi, jota käytetään värikommunikaatioon tekstiiliteollisuuden avulla. Se on yleisin systeemi, jolla alalla harjoitetaan värikommunkaatiota.

Koska Graafinen verkkokauppa on virallinen Pantone-tuotteiden jälleenmyyjä, kaupasta löytyy suuri valikoima erilaisia Pantoneviuhkoja. Ne ovat valmiina varastossa, joten saat ne nopeasti toimitettuina kotiisi tai toimistoosi. Pantonetuotteita ja viuhkoja on saatavilla seitsemässä eri kategoriassa.

Pantoneviukojen katergoriat

Ensimmäinen kategoria on Pantone Matchig System. Se on painovärien valintasysteemi. Voit käyttää sitä apuna viestinnässä koskien eri Pantonevärejä ja kun valitset niitä. Eri viukat sopivat erilaisiin graafisiin osa-alueisiin. Niitä tarvitaan esimerkiksi painotaloissa, suunnittelussa ja prepress-henkilöiden apuna. Viuhkat ovat välttämättömyys alan toimijoilla. Esimerkiksi Pantone Formula Guide Set sisältää kaksi viuhkaa, joista toinen on päällystetty ja toinen päällystämätön. Tämä on kaikkein myydyin viuhkamalli. Tässä viuhkassa on esillä kaikki puhtaat Pantone-värit, joita voidaan kutsua myös spottiväreiksi tai Solid Colours-nimillä. Viuhka sisältää väriesimerkit 1865 Pantone-väriä. Yksittäiseen väriin liittyen saat tiedon kuinkaa tietyt Pantonevärit voidaan sekoittaa Pantonen perusvärien avulla. Tämä Pantone Formula Guide on saatavilla myös Pantone Chips kirjasettinä. Siinä on mukana pieniä tarroja, joita voi käyttää koepainoksiin. Tarrojen avulla on mahdollista käyttää fyysistä vertailukohtaa väristä tuottee eri painantaprosessin vaiheissa. Värikartoissa on laaja värialue, jonka avulla suunnittelijat voivat kätevästi tarkistaa sen, onko tulostettu väri sopiva ja vastaako se värikarttaa.

Toinen katergoria viukoissa on Pantone Process Colour, joka pitää sisällää viuhkoja, jotka on tarkoitettu nimenomaan graafikkojen ja suunnittelijoiden tarpeisiin. Ne ovat apuna erityisesti neliväritulostuksessa eli prosessivärejä tai CMYK:ta käytettäessä. Näiden viuhkojen avulla voit vertailla värejä valmiiksi tulostettuihin väreihin. CMYK-viukassa on 2868 eri CMYK-väriä. Ne ovat esitetty kronologisessa järjestyksessä. Voit käyttää viuhkaa apuna graafisten elementtien värien visualisoimiseen, viestintään ja valvontaan niin logoissa, taustoissa kuin missä tahansa elementeissä. Settiin kuuluu sekä päällystetty että päällystämätön versio.

Myös metallivärejä

Kolmas viuhkojen katergoria on Metallics, Pastels & Neons. Siinä on mukana erikoisia efektivärejä, joiden avulla voidaan luoda tulostuksiin erikoisia vaikutelmia. Jos tilaa saman viuhkan Premium Mettalics versiona, saa laajan valikoiman metallivärejä kaikissa sävyissä. Pastels & Neon viuhkaan sisältyy pastellivärejä, joissa on herkkä tunnelma sekä räikeitä neonvärejä.

Pantoneviuhkoja voi ostaa myös Value bundles -nipuissa, jolloin saat viuhkat edullisemmin. Value bundles sisältää eri segmentit Pantoneviuhkat ja tällöin viuhkojen hinta tippuu jopa 40 % verrattuna siihen että ne ostaisi erikseen.

Fashion & Home-viuhkat on tarkoitettu muoti- ja sisustussuunnittelijoille. Värimallit on painettu sekä paperile että puuvillalle. Niissä on yli 1900 eri väriä ja ne soveltuvat niin suunnittelijoille muodin ja sisustuksen parissa, ostajille, tuottajille ja vähittäismyyjille.

Pantone Plastics-viuhkat sisältävät opaakkeja ja läpinäkyviä muovisävyjä. Pantene tarjoaa myös mittauslaitteita värien laadunvalvontaan ja värien mittaukseen. Jos sinua kiinnostaa Pantoneviuhka, klikkaa linkkiä ja saat sellaisen nopeasti suoraan Graafisesta verkkokaupasta.